Pilihan yang betul bagi penyelesaian masalah alam sekitar anda

MEMBENTUK MASA HADAPAN AIR

LINDUNGI SUMBER AIR KITA

Kualiti, Perlindungan dan Nilai disumbangkan didalam setiap titik air.

Capability Statement1

Sistem Air yang Dijuruterakan

JAWAPAN KEJURUTERAAN BAGI KEPERLUAN DUNIA SEBENAR

Kami menawarkan penyelesaian yang lengkap bagi berbagai applikasi. Semua unit kami direka khusus mengikut keperluan pelanggan yang khusus. Unit kami akan disesuaikan dengan kehendak dan keperluan applikasi anda dan bukannya menyesuaikan applikasi anda mengikut unit kami.

Unit kami menawarkan seperti berikut:

– Kecekapan tinggi – Jangka hayat yang panjang
– Kecekapan tenaga yang tinggi  – Kos resapan yang rendah bagi setiap m³ 
– Pengunaan tenaga optimum – Pengendalian operasi yang mudah
– Keperluan penyelenggaraan rendah – Pilihan bantuan jarak jauh
– Kemampuan operasi yang sentiasa  – Proses automasi berorientasikan pelanggan

Penyelidikan & Pembangunan

PROSES PERKHIDMATAN PELANGGAN KAMI

Kami sedang dengan giat membangunkan suatu perkongsian dengan pelanggan-pelanggan awal kami bagi membangunkan penanda aras, perintis, dan menggunakan penyelesaian kami bagi menyelesaikan masalah dan juga menambahbaik prestasi di  kemudahan kumbahan air mereka. Kami menyedari suatu hubungan yang baik bergantung kepada suatu proses penglibatan secara terus dan serius. Ianya akan dapat menjelaskan setiap langkah dengan lebih jelas. Proses kami akan disertakan dengan yang berikut:

 1. Penilaian Teknikal dan Komersial
  Analisis komposisi air sisa, keperluan rawatan dan keperluan kes perniagaan yang awal.
 2. Pengujian Skala Makmal
  Ujian air kumbahan awal pada satu unit sel bagi mengenal pasti prestasi sel tersebut, Dan juga jumlah kos yang akan terlibat bagi keseluruhan operasi tersebut.
 3. Ujian Utama di Tapak
  Pengujian di tapak pelanggan dengan suatu pengujian utama yang mudah alih.
 4. Pengendalian Secara Komersial
  Reka bentuk, pembuatan, dan pemasangan sistem komersial siap untuk diguna berskala penuh di tapak pelanggan.

Khidmat EPC yang disesuaikan

Air merupakan sumber tunggal yang paling berharga di planet ini dan ianya merupakan sesuatu yang perlu diberi kepentingan secara bersama bagi memelihara dan mengoptimumkan penggunaannya. Pelanggan sering mempunyai cabaran secara sosial dan ekonomi bagi memastikan sumber ini digunakan secara berhemah. IMEC menyediakan penyelesaian yang selamat, mudah, mampan, terlindung dan bijak.

IMEC menggabungkan kekuatan rakan kongsi EPC global dengan keupayaan kejuruteraan air dan air sisa khusus untuk melengkapkan pelanggan dengan rancangan projek yang bersepadu. Hasilnya terbukti, bahawa pendekatan komprehensif tersebut memberikan nilai kepada pelanggan kami khususnya kepada mereka yang terlibat dengan pengurusan air kumbahan di tapak kilang mereka. Mengintegrasi sistem air dan sistem air kumbahan kedalam suatu fasiliti yang mampu menjalankan proses secara automatik akan dapat mengurangkan kos, masa dan penglibatan faktor manusia yang mungkin akan melambatkan proses tersebut.